Klimaatneutraal aan de slag in Tilburg

Actueel

Tilburg is een bruisende stad waar aandacht is voor historie en cultuur. Waar altijd iets te doen is en die uitnodigt voor een bezoek. Dat vraagt om een kwalitatieve openbare ruimte waar inwoners en bezoekers prettig verblijven. Hoogwaardig straatmeubilair draagt daaraan bij. Daarom ontwierpen wij, samen met onze partner Epsilon, functionele objecten die perfect passen in het straatbeeld van Tilburg. Niet alleen nu, maar ook in de toekomst.

RBL beheert al negen jaar de vrijstaande reclamevitrines in de stad. Die vervangen we in 2024 door nieuwe objecten. Ook gaan we vanaf nu de abri’s exploiteren. We voorzien ze allemaal van typische Tilburgse elementen. Dat maakt ze uniek voor de stad.

De gemeente vroeg in haar aanbesteding om een kwantitatieve benadering van duurzaamheid. Van productie en transport, beheer en onderhoud, tot aan het eind van de levensduur. Wij wisten een zo goed als klimaatneutrale aanbieding te doen. Daarvoor behaalden we een zeer goede score, onze aanpak was onderscheidend op het gebied van duurzaamheid.