Sedum zorgt voor leven en beleving

Actueel

Sedum is een groen wapen tegen fijnstof. Door de daken van abri’s vol te leggen met deze vetplanten brengen we natuur in de stad. Bewoners van hoogbouw kijken neer op minituintjes. En de begroeiing leidt tot meer biodiversiteit. Zo vond in Utrecht de met uitsterven bedreigde bij haar weg naar onze groene abri's. Sedum brengt dan ook leven en beleving.

Sedum reduceert fijnstof, het bergt regenwater en bestrijdt hitte: in de zomer is een begroeid dak 30 graden koeler dan een zwart dak. Dat maakt sedum zeer aantrekkelijk in stedelijk gebied. De combinatie van veel beton en weinig groen is immers niet opgewassen tegen het veranderende klimaat.

In de media

De Utrechtse abri’s kregen destijds na de plaatsing veel aandacht. Nederlandse nieuwszenders maakten reportages en ook internationale media berichtten over onze unieke abri’s. Inmiddels is sedum meer regel dan uitzondering. Steeds meer steden kiezen voor deze cassettes met vetplanten. Ze zijn makkelijk aan te brengen en vergen maar eens per jaar een onderhoudsbeurt. Volop voordeel dus voor mens en milieu. De groene abri’s stimuleren zelfs inwoners om zelf ook een groen dak aan te leggen. Daar zijn we trots op!